sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Siemennäkkäriä

Heipä hei ihanat ja kivaa pääsiäisen aikaa. Toivottavasti teillä on ollut juuri sellainen pääsäiäinen kuin toivoitte.

Täällä alkoi tekemään mieli siemennäkkäriä, joten pakkohan on sellainen laittaa uuniin tulemaan. Siemennäkkärihän on trenditietoisille jo vanha juttu, mutta tällaiselle ennakkoluuloiselle hitaalle hämäläiselle se on tämän talven hitti. Sain taannoisella Oulun visitiillä maistaakseni elämäni ekan kerran siemennäkkäriä ja jäin heti aivan totaalisesti koukkuun. Näkkäri on helppo valmistaa ja kuuluu siis ehdottomasti niihin vähän terveellisempiin herkkuihin (kaloreita näissäkin on, ja aika hurjasti). Oiva herkku silti esim. kahvipöytään tai elokuvaillan snäksiksi.





Siemennäkkäri

2 dl maissijauhoja
0,75 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
2,5 dl kiuhuvaa vettä
0,5 dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen (kiertoilma). Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle ja taputtele ohueksi levyksi (kertakäyttöhanska tai muovupussi on hyvä apuväline).  Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista noin 45 min.



22 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Olen muutaman kerran maistanut siemennäkkäriä ja apua miten hyvää se on!
    Ihanaa huhtikuun alkua sinulle Tuija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tulee kyllä himo. Ja mikä parasta, älyttömän helppo tehdä. Paitsi jos joka toinen kerta ynohtaa suolan, ja kerran laittaa karjalanpiirakoiden jälkeen todellakin liian kuumaan uuniin 😂

      Poista
  2. Kiva ohje! Tässä on siedettävä määrä aineita, joten näiden hankkiminen ei ole niin työlästä (kaupassa hyllyjen välissä juokseminen on :)) Tämä lähtee kokeiluun. Kiitos Tuija! Heleää huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä siedettävä määrä aineita. Ja mikä parasta, samoja siemeniä voi lisäillä vaikka salaattiin 😊

      Se on tosiaan jo huhtikuu, heleää huhtikuuta myös sinulle Tuula!

      Poista
  3. Mä en ole vieläkään kokeillut tehdä näitä ja kuinka monesti on pitänyt, huh! Ehkä joku päivä ;)

    Kivaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan kokeilemaan. Suurin homma on käydä kaupassa hakemassa aineet, sen jälkeen kaikki on helppoa. Teet tästä Minim spesiaalin, niin saat aina tarvittaessa lisää näkkäriä 😊

      Poista
  4. Voi että tuo on hyvää! Työkaveri teki tuota ja vei kyllä kielen mennessään! Sain ohjeen, ja tein sitä kasvissosekeiton kaveriksi. Suosittelen muitakin kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä oikeassa, on hyvää. Ja sosekeittojen kanssa antaa ruokaan vähän suutuntumaa.

      Poista
  5. Minä sain joululahjaksi siemennäkkäriä. Oli ihanaa! Siitä lähtien on pitäny tehdä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Kiitos ohjeesta, josko nyt tulisi tehtyä. Screenshotti otettu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti heti kokeilemaan. Huomaat, ettei yksi pelti riitä mihinkään 😂 Mutta onnneksi on helppoa tehtävää.

      Poista
  6. Kuulosti ja näytti hyvältä, tätä pitääkin kokeilla:) Kiitos ohjeesta♥ Kiva kun löysin tänne, jäinkin heti lukijaksi. Täällä herättiin melkoiseen lumimyräkkään, mutta kyllä se kevät sieltä tulee:) Mukavaa pääsiäisen jatkoa ja alkanutta huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Meillä täällä Pirkanmaalla on säilytty vielä ilman lumisateita, mutta kuinka kauan... Ei tarttis sataa, tänään pitäisi saada auto pestyä ja siivottua sisältäkin.

      Poista
  7. Siemennäkkäri on niin parasta!

    VastaaPoista
  8. Kiva kun muistutit tästä herkusta. Olen tehnyt kerran ja tykkäsin. Sit kuitenkin jäi unholaan.
    Kiva näitä terveysherkkujakin välillä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin näkkärit uuniin, ihanaa naposteltavaa 😊

      Poista
  9. Olen viime aikoina laiskuuttani valinnut helpomman (ja halvemman) vaihtoehdon ja ostanut Risentan valmista siemennäkkäriseosta. Maksaa reilut 3 euroa ja tulee 2 pellillistä. Ei tarvi lisätä kuin vesi ja öljy. Ja suola tai muut mausteet. Itse ripottelen usein pinnalle basilikaa, oreganoa, timjamia tai rosmariinia. Tai vähän kaikkea noista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin tsekata tuo valmis sekoitus. Onhan se vähän tylsää ostella minta pussia erilaisia aineita, mutta onneksi ei oo jäänyt käyttämättä.

      Poista

Kiitos, kun jaksoit kommentoida :). Kommenttisi ilahduttaa tosi paljon!